Ordbøger

http://javabog.dk/esperanto/dana_vortaro_bagger/vortaro.pdf er en helt ny stor esperanto-dansk ordbog som man gratis kan downloade i PDF-format herfra.

Eckhard Bick: Esperanto Dictionary er en omfattende ordbog med mulighed for at søge begge veje på en gang esperanto-dansk. Denne ordbog bygger på en esperanto-dansk ordbog som er udgivet i boghandlerne som paperback-bog af Eckhard Bick.

http://vortaro.dk er en dansk-esperanto ordbog som er ved at blive lavet af dansk esperanto forening DEJO, send gerne rettelser til mig.
http://m.vortaro.dk/ er den samme ordbog bare med mindre interface som er godt til små vinduer eller mobiltelefonbrowsere.
http://vortaro.dk/ordbog/sap/index_sercxu.php er den samme ordbog bare omvendt, esperanto-dansk.

http://glosbe.com/ er en ordbog med over 43 000 000 oversættelser, 1000 sprog, 3 000 000 ord, 500 000 000 oversættelseshukommelser, inklusiv esperanto.
Multlingva tradukvortaroA multilingual translation dictionary er en mangesproget oversættelselsesordbog som anvender esperanto som bro-sprog. Den er meget god til at sammenligne nationale sprog med hinanden for at finde ligheder. Ved at trykke på knappen “Pli progresinta versio / More advanced version” i nederst på siden kan man skifte til den mere avancerede version af ordbogen. Ordbogen har kun 4550 danske ord på nuværende tidspunkt, men den har 73817 esperanto ord og 46468 engelske ord og 38789 tyske ord.

http://www.reta-vortaro.de/revo/ er en meget god netordbog esperanto-espernato plus andre sprog, men den danske udgave af den er ikke så stor endnu.

http://komputeko.net/ er en computer-ordsamling som man søge igennem på nettet når man lige skal lære hvad en skærm eller et tastatur hedder på esperanto.

http://eo.wikipedia.org/ er esperanto-udgaven af det kendte online leksikon. Når man har fundet et ord i den kan man skifte til den danske version eller et helt tredje sprog for at se oversættelsen af ordet. Man kan også vælge at søge i den danske version først for derefter at klikke over på esperanto i sprogmenuen ude til venstre.

http://gramtrans.com/deepdict/ er en kontekstordbog til at søge hvilke ord det søgte ord kan bruges sammen med. F.eks. hvis man søger på “kato” hvilke adjektiver og verber der normalt bruges sammen med kat. Hvordan den ser ud eller er, hvad man kan gøre ved den og hvad den kan. Ordbogen fungerer nu på dansk, engelsk, esperanto, fransk, tysk, italiensk, norsk, portugisk, spansk og svensk.

http://vortaro.net/ er en kæmpe esperanto-esperanto ordbog, “Plena Ilustrita Vortaro” (PIV) “Fuldstændig Ilustreret Ordbog”, som er en moppedreng på over 1200 sider.

http://esperanto-jeunes.org/ravo/index.html er en Esperanto rim-ordbog til når man vil skrive sange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *